1-2 dagen levertijd | Gratis verzending vanaf €20,- | Kies 2 staaltjes | Gratis retourneren

Musthave voor een stralende teint

Alles over vitamine C

Bye bye, vermoeide teint! Met vitamine C in je beautyroutine wordt een stralende, egale teint kinderspel. Maar wist je dat het krachtingrediënt nog veel meer kan: ​​ontdek nieuwe informatie en geweldige tips van de experts.

Goed om te weten

Dit is wat je moet weten over vitamine C

Bewaren

Bewaar je vitamine C producten op een koele, droge plaats. Vocht kan vitamine C afbreken en licht kan het ook onstabiel maken.

Verschillende vormen

Of het nu gaat om een oogcrème, toner of serum: vitamine C wordt gebruikt in een groot aantal verzorgingsproducten, soms in sterk geconcentreerde vorm of als een zachtere variant.

Combinatie

Wacht tot je huid gewend is aan het ingrediënt voordat je jouw vitamine C combineert met andere actieve ingrediënten, zoals retinol.

Vitamine C in huidverzorging

Vitamine C staat bij beautyfans al bekend als een glow hero. Ontdek wat de vitaminekick nog meer kan doen in je huidverzorgingsroutine!

Betrouwbare bescherming

Vitamine C is een krachtige antioxidant die beschermt tegen vrije radicalen en UV-gerelateerde huidbeschadiging kan voorkomen.

1 / 3
Jeugdige uitstraling

Vitamine C ondersteunt de collageenvorming in de huid en gaat collageenafbraak tegen: voor een stevige, vitale teint.

2 / 3
Vlekkeloze teint

Vitamine C is een goede keuze voor acné, beschadiging door de zon en hyperpigmentatie, omdat het de huidtint kan egaliseren.

3 / 3

Musthaves met vitamine C

Tips van de expert

Huidexpert Dr. Christian Merkel beantwoort alle vitamine C vragen en vertelt hoe het ingrediënt het beste kan worden geïntegreerd in je beautyroutine.

Image alt text
In welke vorm werkt vitamine C het beste?

“Het effect ontvouwt zich het beste in een serum. Een serum heeft het voordeel dat het een actief ingrediënt bevat, zoals vitamine C in dit geval, in een sterk geconcentreerde vorm, dus slechts een paar druppels product bevatten maximale potentie."

Waar moet bij het serum rekening mee worden gehouden?

“Je moet letten op de juiste concentratie aan actieve ingrediënten in een serum. De basisregel is om niet met een te hoog percentage te beginnen om irritatie te voorkomen. Werk daarna geleidelijk omhoog. Een serum breng je aan met je vingers en masseer je lichtjes in.”

Welke andere ingrediënten passen het beste bij vitamine C?

“Vitamine C is goed te combineren met bijvoorbeeld vitamine E, dat ook een antioxidant is. Hyaluronzuur voor hydratatie en een van mijn favoriete actieve ingrediënten, ferulazuur, kan ook probleemloos in combinatie met vitamine C worden gebruikt.”

Moet je vitamine C alleen 's ochtends of alleen' s avonds aanbrengen?

“In principe kun je het 's ochtends en' s avonds aanbrengen. Omdat vitamine C echter een licht oplichtend effect heeft, zou ik adviseren om het 's avonds te gebruiken en te focussen op bescherming tegen de zon in de ochtend om een ​​uniforme teint te krijgen.”

Is vitamine C geschikt voor alle huidtypes?

“De werkzame stof vitamine C is in principe geschikt voor alle huidtypes. Twee huidtypes hebben het meeste baat bij vitamine C. Enerzijds een onzuivere huid met grote poriën en kleine mee-eters. Aan de andere kant een huid die vatbaar is voor hyperpigmentatie (pigmentvlekken/ouderdomsvlekken) en melasma.”

DOUGLAS LIVE

Alles over vitamine C met Marijana

Beauty Advisor Marijana leert je in deze livestream alles over het krachtingrediënt Vitamine C. Kijk de livestream terug wanneer je wil!

Image alt text

All about: Vitamine C

(36)
Merk
Productsoort
Eigenschap
Huidtype
Producteigenschap
Voor wie
Cadeau voor
Highlights
Beoordeling
Prijs
Sorteren op: