1-2 dagen levertijd | Gratis verzending vanaf €20,- | Kies 2 staaltjes | Gratis retourneren

Beautyvoordeel: nu 15% korting* bij besteding vanaf € 49,- 🔥

Zonbescherming

GET INSPIRED

De zon maakt ons blij, maar UV-stralen kunnen onze huid op lange termijn beschadigen. Er is maar één oplossing: zonnebrandcrème! Wij helpen je om de perfecte zonbeschermingsproducten voor lichaam, gezicht en lippen te vinden met onze gids. Zo kun je optimaal genieten van de zon.

MAAK JE KLAAR VOOR DE ZOMER!

Gids voor zonbescherming

Wil je het verschil weten tussen UVA- en UVB-stralen? Onthoud dit ezelsbruggetje: de 'A' in UVA staat voor 'aging' en de 'B' in UVB staat voor 'verbranding'. Ontdek hier alles wat je moet weten!

Ultraviolette straling

UVA-stralen dringen door tot in de diepe lagen van de huid en beschadigen daar de celstructuren, wat kan leiden tot rimpels en pigmentvlekken.

UVB-stralen beschadigen de bovenste lagen van de huid, waardoor het risico op verbranding en blijvende schade van de huid toeneemt.

1 / 4
Zonbeschermingsindex

De zonbeschermingsfactor verlengt de duur van de bescherming.

SPF 15: het duurt 15 keer langer om de zonnebranddrempel te bereiken dan zonder bescherming.

SPF 30: is super voor langdurige blootstelling buitenshuis.

SPF 50: is echt een must voor zonnebaden en een gevoelige huid.

2 / 4
De juiste textuur

Zonnebrandcrèmes met een olieconcentratie zijn ideaal voor de droge huid. Lotions zijn vloeibaarder en gemakkelijker aan te brengen. Gels die geen vetten of emulgatoren bevatten zijn ideaal voor de gevoelige huid. Sprays zijn ideaal voor de behaarde mannenhuid.

3 / 4
De hoeveelheid zonnebrand

Gebruik 0,5 tot 1 theelepel zonnecrème voor gezicht, hals en oren en 6 theelepels voor de rest van het lichaam. De gouden regel: 20 minuten voor blootstelling aan de zon insmeren en dan regelmatig opnieuw insmeren. Het liefst om de drie uur en besteed ook aandacht aan de zones die gemakkelijk vergeten worden!

4 / 4

Lichaam

Gebruik producten met breedspectrumfilters die beschermen tegen UVA- en UVB-stralen, en zorg voor een hoge SPF (minstens SPF 30) wanneer je lange tijd buiten bent. Ideaal zijn niet vette vochtinbrengende formules die de huid een gladde afwerking geven.

Belangrijk: breng de crème over het hele lichaam aan en breng hem regelmatig opnieuw aan, vooral na het zwemmen.

Gezicht

Een goede zonnebrandcrème is essentieel om je gezicht te beschermen tegen schade door de zon en vroegtijdige tekenen van veroudering zoals rimpels en pigmentatie. Je kunt het beste lichte, niet vette formules gebruiken die hydrateren, want in de zomer produceert de huid van nature meer olie, waardoor de poriën verstopt kunnen raken.

Lippen

De lippen hebben weinig bescherming tegen UV-straling en ze worden bijna altijd blootgesteld aan de zon. Daarom is bescherming van de lippen extra belangrijk om schade op lange termijn te voorkomen. Idealiter gebruik je een voedende balsem met SPF die voorkomt dat ze uitdrogen op warme dagen - en ze een mooie zomerse gloed geeft!

Zonbescherming

(63)
Merk
Productsoort
Eigenschap
Producteigenschap
Voor wie
Highlights
Beoordeling
Kleur
Prijs
Sorteren op: