1-2 dagen levertijd | Gratis verzending vanaf €20,- | Kies 2 staaltjes | Gratis retourneren
ALLÉÉN DIT WEEKEND: 15% korting* bij besteding vanaf € 29,- & kies alléén online tot 2 gratis cadeaus (€ 60,- = 🎁 & € 110,- = 🎁🎁)

De juiste verzorging na blootstelling aan de zon

AFTERSUN VOOR IEDEREEN

Zonnen is een heerlijk ontspannende activiteit, maar ook erg belastend voor onze huid. Daarom is het niet alleen belangrijk om voldoende UV-bescherming te hebben, maar ook een verfrissende aftersunverzorging. Wij vertellen je welke aftersunproducten goed zijn voor je huid - en wat je moet doen als je verbrandt.

Favoriete aftersunproducten

Do's en don'ts

DO:

· Gebruik vocht balancerende maskers.

· Bewaar aftersunproducten in de koelkast.

DON'T:

· Je huid scrubben voor of na het zonnen.

· Te veel wrijving bij het afdrogen met een badhanddoek.

NA DE ZON

Wat moet je weten?

Tips voor een goede verzorgingsroutine na het zonnen: ontdek wat belangrijk is voor de verzorging van de huid na een dag in de zon.

Waarom?

Terwijl wij ons ontspannen en van de zon genieten, heeft onze huid het druk: UV-stralen en vochtverlies, aangetast worden door zout of chloorwater en transpiratie. Het spreekt voor zich dat zij daarna niets anders nodig heeft dan een beetje verzorging - het liefst in de vorm van een voedende behandeling.

1 / 4
Wanneer en hoe vaak?

Je moet tot maximaal twee uur na elke zonnesessie aftersunproducten aanbrengen. Dit kalmeert de gestreste huid en helpt haar haar vochtreserves aan te vullen en te regenereren. Tot slot kunnen aftersunproducten zorgen voor een aangename verkoeling, vooral bij warm weer.

2 / 4
Welke textuur?

Alles hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Geltexturen zijn licht en verkoelend, terwijl lotions romiger zijn. Er bestaan ook aftersun serums die een diepere en extra verzorging bieden.

3 / 4
Welke ingrediënten?

Het vochtgehalte in aftersunproducten is hoger dan in andere verzorgingsproducten, terwijl het vetgehalte lager is. Typische ingrediënten zijn aloë vera, glycerine of hyaluron, deze helpen de huid te hydrateren en haar natuurlijke beschermingsbarrière versterken. Ook antioxidanten kunnen een bijdrage leveren.

4 / 4

SOS | Zonnebrand!

Soms verbrandt de zon, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, je sneller dan je denkt. Het is belangrijk de getroffen zones te bedekken en de zon te vermijden tot het verbrande gebied is genezen. Kalmeer de huid met een nabehandeling en beperk je huidverzorgingsroutine tot het essentiële. Neem een pauze!

SOS verzorging

Aftersun

(33)
Merk
Productsoort
Eigenschap
Producteigenschap
Voor wie
Highlights
Beoordeling
Prijs
Sorteren op: